Vitorlás tanfolyam? Hajóbérlés? Mindenben segítünk!

info@windworks.hu

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828

Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828
Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Kezdő vitorlás tanfolyam – Alsóörs

Felnőtt vitorlástábor, tanfolyam és vizsga Alsóörsön!

A 2020-as szezontól kezdődően a WindWorks a Balatoni Yacht Club-al partneri együttműködésében Alsóörsön szervez 2 + 4 napos felnőtt vitorlástábor és vitorlás vizsga tanfolyamot. A tábort ajánljuk mindenkinek, aki

 • szeretné kipróbálni a vitorlázást és vizsgát is szeretne tenni
 • már rendelkezik jogosítvánnyal és vitorlázó tudását szeretné mélyíteni és biztosabbá tenni

Egy balatoni vitorlás tanfolyam semmi máshoz nem hasonlítható hangulatú óriási élmény rengeteg adrenalinnal, sztorikkal, nevetéssel és új barátokkal, melyre most egyedülálló lehetőséget kínálunk egy felnőtt vitorlás tábor és vizsgatanfolyam keretében!

A felnőtt vitorlás tábor és vizsga tanfolyam egy elméleti és egy gyakorlati blokkból áll. Két lehetőség közül lehet választani:

 1. Felnőtt vitorlás-tábor és vizsga tanfolyam, amely időtartamát tekintve összesen 6 napig tart: egy két napos tantermi elméleti-, valamint és a 4 napos gyakorlati vitorlás-tanfolyamból áll.  A vitorlás oktatás Laser Bahia és Sudár Regatta típusú hajókon történik. A vitorlás tanfolyam elvégzése és a vitorlás vizsga után (a vitorlás jogosítvány birtokában) már bátran elviheted egy hétvégére a barátaidat – kapitányként!
 2. Felnőtt gyakorlati vitorlás tábor, amely időtartamát tekintve 4 napig tart és 100%-ban gyakorlati tanfolyam. A felnőtt vitorlás tanfolyam során Laser Bahia és Sudár Regatta típusú hajókkal mélyítik el vitorlázó tudásukat a jelentkezők. A képzések végére tanulóink megtanulják a vitorlázás elméleti alapjait és az első látásra bonyolultnak tűnő rengeteg kötelet, csörlőt és többfajta vitorlát könnyedén, készség szinten kezelni.

A tisztán gyakorlati tanfolyamunkat ajánljuk azoknak is, akiknek tudásuk frissítésére vagy gyakorlásra, rutin szerzésre van szükségük.

Oktató hajóink és edzőink

A vitorlázás gyakorlati alapjait Laser Bahia típusú vitorlás hajókon sajátíthatod el, amely jelenleg az egyik legmodernebb Balatonon is elérhető oktatóhajó. A legkisebb szellőre is fürgén reagál a mellett, hogy maximális biztonságot nyújt, miközben azonnal megérzed a legoptimálisabb vitorla beállítást. Olyan víz közeli élményre és tudásra teszel szert, ami után a nagyobb tőkesúlyos hajókból is a legnagyobb sebességet fogod tudni kihozni.

A vitorlás vizsgák természetesen nagyobb hajókon zajlanak, így a tanfolyam során lehetőséged lesz sok időt eltölteni a későbbi vizsgahajón is:

 • Laser Bahia (kattints ide, hogy megtekintsd bemutató videót)
 • Sudár Sport, bővebb infót itt lehet találni róla: Vitorlás bérlés A hajó a 2018-as tél során teljes külső és belső felújításon esik keresztül, ennek képeit az alábbi linken keresztül lehet megtekinteni.

A tanfolyamokat a Balatoni Yacht Club edzői tartják, akiknek szakedzői végzettsége és a vitorlás utánképzésben nyújtott elvitathatatlan szaktudása biztosítja a tanfolyamok legmagasabb színvonalát.

A vitorlás tanfolyam mente és a vitorlás jogosítvány megszerzése

A vitorlás tanfolyam 6 napja során nemcsak vitorlázni tanítunk meg, hanem a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont által szervezett elméleti és gyakorlati vitorlás vizsga feladataira is maximálisan felkészítünk, így az általad megszerzett vitorlás jogosítvány egy maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű vitorlás hajó vezetésére jogosít fel.

Sőt, a 6 napos képzésen akár két kishajó vezetői jogosítványt is megszerezhetsz egyszerre! Érdemes tehát mindkettőt elvégezni és egyszerre levizsgázni.

 • Vitorlás kishajó vezető képzés: a kezdő vitorlás tanfolyam elvégzése és a vitorlás jogosítvány megszerzése után maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű vitorlás kishajót vezethetsz. Ez a vitorlás jogosítvány, amellyel a Balatonon szinte minden kedvtelési célú vitorlást vezethetsz.
 • Kisgéphajó (motorcsónak) vezető képzés: A motorcsónak jogosítvány birtokában egy maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű géphajót vezethetsz, felső lóerőkorlátozás nélkül!

A 6 napos kezdő vitorlás tanfolyam során az alapoktól indulva jutunk el a vitorlás vizsga feladatainak teljes körű begyakorlásáig, de nagyon fontos szempont nálunk, hogy tanfolyamainkon nem a vizsgára való felkészítés az elsődleges cél, hanem az, hogy magabiztos és ügyes, váratlan szituációkban is kiválóan helyt álló kapitányokat képezzünk.  Tanfolyamaink során így a vizsgára felkészítő manővereket egyéb más hasznos és tudást bővítő feladattal vegyítjük össze:

 • Hajó részeinek megtanulása, vitorlás szaknyelv, hajó felszerelése
 • Kapitányi teendők elsajátítása (munka koordinálás, útvonal tervezés)
 • Kormány, motor (kül és belmotor), kötelek kezelése
 • Vitorlás manőverek (élesedés, ejtés, fordulás, halzolás) és szélirányok megtanulása
 • Pályavitorlázás (a manőverek végrehajtásának pontosságát segíti)
 • Célra és szélre vitorlázás
 • Idegen kikötőben való kikötés
 • Vízből mentés
 • Alapvető kikötői manőverek vitorlával és motorral

A vitorlás tanfolyam beosztása

Elméleti blokk (vitorlás tanfolyam):

 • 1. nap (9:00 – 17:00 – tantermi elmélet): A vitorlás elméleti vizsgához szükséges elméleti tananyag I. része (Hajózási Szabályzat)
 • 2. nap (9:00 – 17:00 – tantermi elmélet): A vitorlás vizsgához szükséges elméleti tananyag II. része (Vitorlázás elmélet, Hajóvezetéstan, Hajóelmélet, Hajózási Vízrajz és Meteorológia)

Gyakorlati blokk (4 napos gyakorlati tanfolyam):

 • 3. nap (9:00 – 17:00 – gyakorlati oktatás): Pályavitorlázás Laser Bahia hajókkal
 • 4. nap (9:00 – 17:00 – gyakorlati oktatás): Pályavitorlázás Laser Bahia hajókkal
 • 5. nap (9:00 – 17:00 – gyakorlati oktatás): Gyakorlati vizsga feladatainak begyakorlása Laser Bahia hajókkal
 • 6. nap (9:00 – 17:00 – gyakorlati oktatás): Gyakorlati vizsga feladatainak begyakorlása a vizsgahajókkal

Tananyag – vizsgára felkészítés

A vizsgaanyagot és kérdéseket pedig telefonon és PC-n is jól használható gyakorló programunkon keresztül sajátíthatod el. Próbáld ki a felkészítő anyagunkat az alábbi linken. A rendszer használata ingyenes, a tanfolyami díj része. A program és iskolánk együttesen, országos szinten is kiemelkedően készíti fel tanulóinkat az elméleti vizsga követelményeire, melynek köszönhetően 2019-ben tanulóink 95%-a tett elsőre sikeres elméleti vizsgát.

A vitorlás vizsga

Az elméleti vizsgát a hatóság által kijelölt helyszíneken számítógépen teszi a tanuló. A helyszínekről és a vizsga menetéről az alábbiakban találsz bővebb információt. Képzéseink után lehetőség nyílik az általunk igényelt kihelyezett gyakorlati vitorlás vizsga alkalmak valamelyikén levizsgázni az alábbi táblázatban található időpontokban.

A vizsgára való jelentkezés teljes adminisztrációs folyamatát iskolánk végzi, a tanulónak semmi teendője és plusz költsége nincs ezzel kapcsolatban. 

A gyakorlati vitorlás vizsga nálunk a már jól megismert oktatóhajó(ko)n történik, így a hajó kezelése nem okozhat meglepetést a vizsgán!

Nézd meg, hogy a friss vitorlás jogosítvány birtokában, milyen hajókat ajánlunk vitorlás bérlés-re kedvezményesen.

Vitorlás tanfolyam időpontok – 2020

Felnőtt vitorlástábor és vizsga tanfolyamFelnőtt vitorlástáborElméleti Vizsgaidőpontok (Budapest) *Gyakorlati vizsgaidőpont
(Balatonaliga) **
május 16 - 21.május 18 - 21.június 10.június 22.
június 13 - 18.június 15 - június 18.július 22.július 27.
július 11 - 16.július 13 - július 16.augusztus 26. vagy szeptember 2.szeptember 2. vagy szeptember 9.
július 25 - 30.július 27 - 30.augusztus 26. vagy szeptember 2.szeptember 2. vagy szeptember 9.
augusztus 8 - 13. augusztus 10 - 13.augusztus 26. vagy szeptember 2.szeptember 2. vagy szeptember 9.
szeptember 5 - 10.szeptember 7 - 10.szeptember 16.szeptember 28.

* 2017 március 1.-től a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) új vizsgarendszert vezetett be, melynek értelmében az elméleti vitorlás vizsga feladatait számítógép előtt teljesítik a vizsgázók az NKH valamely központjában Budapesten, Siófokon, Mohácson, Komáromban van lehetőség letenni. Havonta több lehetőség adott mindegyik vizsgahelyszínen, melyből a tanuló bármelyiket választhatja, amelyik szimpatikus, így a fenti táblázatban megadott lehetőségeken kívül további lehetőségekből lehet válogatni, melyekről érdeklődni kollégáinknál kell.  A sikeres elméleti vitorlás vizsga előfeltétele a gyakorlati vitorlás vizsgának.

Kezdő vitorlás tanfolyam árak

Vitorláshajó-vezető képzés (6 napos)105.000 Ft *
Kisgéphajó vezetői képzés (vitorláshajó-vezető tanfolyammal egy időben)25.000 Ft *
Vitorlás és kisgéphajó vezető képzés (összetett tanfolyam)130.000 Ft *
Felnőtt vitorlás tábor (4 napos, nem vizsgafelkészítő)99.000 Ft

*mely tartalmazza a 6 napos elméleti és gyakorlati vitorlás képzés anyagát. NEM tartalmazza a hatósági vizsgadíjat, a hatósági kiszállási díjat.

** Csoportoknak (min. 2 fő) való jelentkezéskor 10% kedvezményt biztosítunk árainkból.

Hatósági díjak, melyek a kezdő vitorlás tanfolyam árán felül a Közlekedés Alkalmassági és Vizsgaközpont  felé megfizetendőek:*

Kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezető vizsgadíj30.000.- Ft
Kedvtelési célú kisgéphajó vezető vizsga díj30.000.- Ft
Kedvtelési célú vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői vizsga54.000.- Ft

* Gyakorlati vizsgáink a jól megszokott tanfolyami környezetben, a tanfolyamon is használt hajókon teszik a tanulók, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont által delegált vizsgabizottság előtt, így vizsgánként további 5000.- Ft fizetendő az ún. hatósági kiszállási vizsgadíj miatt.

**Sikeres vitorlás vizsga és / vagy kisgéphajó vezető vizsga után a kártyaformátumú, nemzetközi elismertségű vitorlás és/vagy motorcsónak jogosítvány kiállítási díja 13.000.-Ft, mely a Közlekedési Hatóságnak fizetendő.

Figyelem! Előfordulhat, hogy az online jelentkezés valamiért nem érkezik meg hozzánk. Kérjük, ha a foglalás elküldése után 24 órán belül nem keresünk meg e-mailen / telefonon, mindenképp telefonálj nekünk vagy küldj egy e-mait az info@windworks.hu-ra!
Köszönjük!

Időpont foglalás

Telefonon
Email
 • Készpénz
 • Átutalás
 • SZÉP Kártya (OTP, MKB, KH)