Vitorlás tanfolyam? Hajóbérlés? Mindenben segítünk!

info@windworks.hu

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828

Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828
Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Kezdő vitorlás tanfolyam

Vitorlás tanfolyam és vizsga

A kezdő vitorlás tanfolyam az alapoktól indul, így ajánljuk mindenkinek aki most ismerkedik a vitorlázással és azoknak is, akik már rendelkeznek némi tapasztalattal. A vitorlás tanfolyam végére tanulóink megtanulják a vitorlázás elméleti alapjait és az első látásra bonyolultnak tűnő rengeteg kötelet, csörlőt és többfajta vitorlát könnyedén, készség szinten kezelni. Egy balatoni vitorlás tanfolyam semmi máshoz nem hasonlítható hangulatú óriási élmény rengeteg adrenalinnal, sztorikkal, nevetéssel és új barátokkal. A vitorlás tanfolyam elvégzése és a vitorlás vizsga után (a vitorlás jogosítvány birtokában) már bátran elviheted egy hétvégére a barátaidat – kapitányként!

A vitorlás tanfolyam mente és a vitorlás jogosítvány megszerzése

vitorlás tanfolyam

A vitorlás tanfolyam 6 napja során nemcsak vitorlázni tanítunk meg, hanem a Nemzeti Közlekedési Hatóság által szervezett elméleti és gyakorlati vitorlás vizsga feladataira is maximálisan felkészítünk, így az általad megszerzett vitorlás jogosítvány egy maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű vitorlás hajó vezetésére jogosít fel.

A 6 napos képzésen akár két kishajó vezetői jogosítványt is megszerezhetsz egyszerre! Érdemes tehát mindkettőt elvégezni és egyszerre levizsgázni.

 • Vitorlás kishajó vezető képzés: a kezdő vitorlás tanfolyam elvégzése és a vitorlás jogosítvány megszerzése után maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű vitorlás kishajót vezethetsz. Ez a vitorlás jogosítvány, amellyel a Balatonon szinte minden kedvtelési célú vitorlást vezethetsz.
 • Kisgéphajó (motorcsónak) vezető képzés: A motorcsónak jogosítvány birtokában egy maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű géphajót vezethetsz, felső lóerőkorlátozás nélkül!

A 6 napos kezdő vitorlás tanfolyam során az alapoktól indulva jutunk el a vitorlás vizsga feladatainak teljes körű begyakorlásáig, de nagyon fontos szempont nálunk, hogy tanfolyamainkon nem a vizsgára való felkészítés az elsődleges cél, hanem az, hogy magabiztos és ügyes, váratlan szituációkban is kiválóan helyt álló kapitányokat képezzünk.  Tanfolyamaink során így a vizsgára felkészítő manővereket egyéb más hasznos és tudást bővítő feladattal vegyítjük össze:

 • Hajó részeinek megtanulása, vitorlás szaknyelv, hajó felszerelése
 • Kapitányi teendők elsajátítása (munka koordinálás, útvonal tervezés)
 • Kormány, motor (kül és belmotor), kötelek kezelése
 • Vitorlás manőverek (élesedés, ejtés, fordulás, halzolás) és szélirányok megtanulása
 • Pályavitorlázás (a manőverek végrehajtásának pontosságát segíti)
 • Célra és szélre vitorlázás
 • Idegen kikötőben való kikötés
 • Vízből mentés
 • Alapvető kikötői manőverek vitorlával és motorral

Tananyag – vizsgára felkészítés

A vizsgaanyagot és kérdéseket pedig telefonon és PC-n is jól használható gyakorló programunkon keresztül sajátíthatod el. Próbáld ki a felkészítő anyagunkat az alábbi linken. A rendszer használata ingyenes, a tanfolyami díj része. A program és iskolánk együttesen, országos szinten is kiemelkedően készíti fel tanulóinkat az elméleti vizsga követelményeire, melynek köszönhetően 2018-ban tanulóink 90%-a tett elsőre sikeres elméleti vizsgát.

Tanfolyamaink extra gyakorlat orientáltak (6 napos tanfolyamból legalább 4,5 napot vízen vagyunk), de természetesen nagyon fontosnak tartjuk az elméleti tananyag elsajátítását is, így a parton is minden segítséget megadunk az elméleti vizsgára való felkészüléshez. Nálunk az elméleti oktatás nem egy nyűg, hanem egy olyan hasznosan eltöltött idő, ami igen erősen támogatja a vizsgára való felkészülést és a jövőbeli teljeskörű vitorlázó tudást, mindezt pedig élvezetes és semmiképpen nem unalmas előadások segítségével.

Oktató hajóink

A vitorlázás gyakorlati alapjait olyan ex balatoni versenyhajókon tanítjuk meg, melyek a mellett, hogy maximális biztonságot nyújtanak, a legkisebb szélben is igen fürgén viselkednek. Fontos szempont az is, hogy a tanfolyam során tanulóinkat több hajótípussal is megismertessük, így a jövőbeli hajózások során sokkal felkészültebbek lesznek egy idegen hajón. Az oktatóhajó flottában így találhatunk:

 • Sudár Sportot, bővebb infót itt lehet találni róla: Vitorlás bérlés A hajó a 2018-as tél során teljes külső és belső felújításon esik keresztül, ennek képeit az alábbi linken keresztül lehet megtekinteni:
 • Scholtz 22-es verseny és túravitorlás
 • Albin 27 svéd túra és versenyvitorás
 • Avar 26 vitorlás hajó

A vitorlás vizsga

Az elméleti vizsgát a hatóság által kijelölt helyszíneken számítógépen teszi a tanuló. A helyszínekről és a vizsga menetéről az alábbiakban találsz bővebb információt. Képzéseink után lehetőség nyílik az általunk igényelt kihelyezett gyakorlati vitorlás vizsga alkalmak valamelyikén levizsgázni az alábbi táblázatban található időpontokban.

A vizsgára való jelentkezés teljes adminisztrációs folyamatát iskolánk végzi, a tanulónak semmi teendője és plusz költsége nincs ezzel kapcsolatban. 

A gyakorlati vitorlás vizsga nálunk a már jól megismert oktatóhajó(ko)n történik, így a hajó kezelése nem okozhat meglepetést a vizsgán!

Nézd meg, hogy a friss vitorlás jogosítvány birtokában, milyen hajókat ajánlunk vitorlás bérlés-re kedvezményesen.

Vitorlás tanfolyam időpontok – 2019 tél

Elméleti oktatás időpontja (Budapest)Gyakorlati oktatás időpontja (Balatonaliga)Elméleti vizsga (Budapest)Gyakorlati vizsga (Balatonaliga) 
február 16 - 17.április 6 - 7. és április 13 - 14.
VAGY
április 19 - 20. és április 27 - 28.
február 25.április 15,
VAGY
április 29.
március 9 - 10.április 6 - 7. és április 13 - 14.
VAGY
április 19 - 20. és április 27 - 28.
március 18.április 15,
VAGY
április 29.

Vitorlás tanfolyam időpontok – 2019 tavasz/nyár/ősz

Szabadságkímélő 2 hétvégés kezdő tanfolyamainkMegszakítás nélküli 6 napos kezdő tanfolyamaink (péntektől szerdáig)Elméleti Vizsgaidőpontok (Budapest) *Gyakorlati vizsgaidőpont
(Balatonaliga) **
Vízen töltött idő / Tantermi elmélet aránya
május 3 - 5. és május 10 - 12.május 15. május 27.4,5 nap / 1,5 nap
május 31 - június 2. és június 7 - 9.május 31 - június 5.június 12.június 24.4,5 nap / 1,5 nap
június 28 - 30. és július 5 - 7.június 28 - július 3.július 15.július 24.4,5 nap / 1,5 nap
július 12 - 14. és július 19 - 21.július 12 - 17.július 22.július 24.4,5 nap / 1,5 nap
augusztus 2 - 4. és augusztus 9 - 11.augusztus 2 - 7.augusztus 26.augusztus 28.4,5 nap / 1,5 nap
augusztus 16 - 18. és augusztus 23 - 25.augusztus 16 - 21.augusztus 26.augusztus 28.4,5 nap / 1,5 nap
szeptember 6 - 8. és szeptember 13 - 15.szeptember 16.szeptember 23. 4,5 nap / 1,5 nap
szeptember 27. - szeptember 29. és október 4 - 6.október 14.október 28.4,5 nap / 1,5 nap
október 18 - 20. és október 25 - 27.október 30.november 11.4,5 nap / 1,5 nap

* 2017 március 1.-től a Nemzeti Közlekedési Hatóság (NKH) új vizsgarendszert vezetett be, melynek értelmében az elméleti vitorlás vizsga feladatait számítógép előtt teljesítik a vizsgázók az NKH valamely központjában Budapesten, Siófokon, Mohácson, Komáromban van lehetőség letenni. Havonta több lehetőség adott mindegyik vizsgahelyszínen, melyből a tanuló bármelyiket választhatja, amelyik szimpatikus, így a fenti táblázatban megadott lehetőségeken kívül további lehetőségekből lehet válogatni, melyekről érdeklődni kollégáinknál kell.  A sikeres elméleti vitorlás vizsga előfeltétele a gyakorlati vitorlás vizsgának.

Kezdő vitorlás tanfolyam árak

Vitorláshajó-vezető képzés90.000 Ft
Kisgéphajó vezetői képzés (vitorláshajó-vezető tanfolyammal egy időben)30.000 Ft
Vitorlás és kisgéphajó vezető képzés (összetett tanfolyam)120.000 Ft

*mely tartalmazza a 6 napos gyakorlati és elméleti vitorlás képzés anyagát. NEM tartalmazza a hatósági vizsgadíjat, a hatósági kiszállási díjat. Csoportoknak (min. 2 fő) való jelentkezéskor 10% kedvezményt biztosítunk árainkból, mely téli kedvezményekkel való összevonás esetén 5%.

Hatósági díjak, melyek a kezdő vitorlás tanfolyam árán felül a Nemzeti Közlekedési Hatóság felé megfizetendőek:*

Kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezető vizsgadíj30.000.- Ft
Kedvtelési célú kisgéphajó vezető vizsga díj30.000.- Ft
Kedvtelési célú vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői vizsga54.000.- Ft

* Gyakorlati vizsgáink a jól megszokott tanfolyami környezetben, a tanfolyamon is használt hajókon teszik a tanulók, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által delegált vizsgabizottság előtt, így vizsgánként további 3000.- Ft fizetendő az ún. hatósági kiszállási vizsgadíj miatt.

**Sikeres vitorlás vizsga és / vagy kisgéphajó vezető vizsga után a kártyaformátumú, nemzetközi elismertségű vitorlás és/vagy motorcsónak jogosítvány kiállítási díja 13.000.-Ft, mely a Közlekedési Hatóságnak fizetendő.

Figyelem! Előfordulhat, hogy az online jelentkezés valamiért nem érkezik meg hozzánk. Kérjük, ha a foglalás elküldése után 24 órán belül nem keresünk meg e-mailen / telefonon, mindenképp telefonálj nekünk vagy küldj egy e-mait az info@windworks.hu-ra!
Köszönjük!

Időpont foglalás

Telefonon
Email
 • Készpénz
 • Átutalás
 • SZÉP Kártya (OTP, MKB, KH)