Kezdő tanfolyam? Tudásfrissítés? Tengeri jogsi? Mindenben segítünk!

info@windworks.hu

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828

Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828
Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Kezdő balatoni vitorlás tanfolyam és vizsga

Kezdő vitorlás tanfolyamunkkal egy időben kisgéphajós (motorcsónak) vizsga is letehető. A motorcsónak képzés a 
Balatonon történik elektromos hajóval a vitorlás tanfolyammal párhuzamosan. Az elméleti vizsgaanyag alig jelent 
többletet a vitorlás vizsgához képest, így érdemes együtt elvégezni a két hajóvezetői jogosítványra feljogosító 
képzéseket.

A kezdő vitorlás tanfolyam az alapoktól indul, így ajánljuk mindenkinek aki most ismerkedik a vitorlázással és azoknak is, akik már rendelkeznek némi tapasztalattal. A vitorlás tanfolyam végére tanulóink megtanulják a vitorlázás elméleti alapjait és az első látásra bonyolultnak tűnő rengeteg kötelet, csörlőt és többfajta vitorlát könnyedén, készség szinten kezelni. Egy balatoni vitorlás tanfolyam semmi máshoz nem hasonlítható hangulatú óriási élmény rengeteg adrenalinnal, sztorikkal, nevetéssel és új barátokkal. A vitorlás tanfolyam elvégzése és a vitorlás vizsga után (a vitorlás jogosítvány birtokában) már bátran elviheted egy hétvégére a barátaidat – kapitányként!

Vitorlás és kisgéphajós tanfolyamaink helyszíne a festői szépségű Club Aliga vitorlás kikötő, melyet a 8171 Balatonvilágos, Aligai út 1. cím alatt találhatsz meg, mint Budapesthez legközelebbi balatoni vitorlás kikötő. A Club Aliga területén a kikötőnél minden tanulónk számára ingyenes parkolási lehetőséget biztosítunk!

A vitorlás tanfolyam mente és a vitorlás jogosítvány megszerzése

vitorlás tanfolyam

A vitorlás tanfolyam 6 napja során nemcsak vitorlázni tanítunk meg, hanem a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont által szervezett elméleti és gyakorlati vitorlás vizsga feladataira is maximálisan felkészítünk, így az általad megszerzett vitorlás jogosítvány egy maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű vitorlás hajó vezetésére jogosít fel.

A 6 napos képzésen akár két kishajó vezetői jogosítványt is megszerezhetsz egyszerre! Érdemes tehát mindkettőt elvégezni és egyszerre levizsgázni.

 • Vitorlás kishajó vezető képzés: a kezdő vitorlás tanfolyam elvégzése és a vitorlás jogosítvány megszerzése után maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű vitorlás kishajót vezethetsz. Ez a vitorlás jogosítvány, amellyel a Balatonon szinte minden kedvtelési célú vitorlást vezethetsz.
 • Kisgéphajó (motorcsónak) vezető képzés: A motorcsónak jogosítvány birtokában egy maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű géphajót vezethetsz, felső lóerőkorlátozás nélkül!

A 6 napos kezdő vitorlás tanfolyam során az alapoktól indulva jutunk el a vitorlás vizsga feladatainak teljes körű begyakorlásáig, de nagyon fontos szempont nálunk, hogy tanfolyamainkon nem a vizsgára való felkészítés az elsődleges cél, hanem az, hogy magabiztos és ügyes, váratlan szituációkban is kiválóan helyt álló kapitányokat képezzünk.  Tanfolyamaink során így a vizsgára felkészítő manővereket egyéb más hasznos és tudást bővítő feladattal vegyítjük össze:

 • Hajó részeinek megtanulása, vitorlás szaknyelv, hajó felszerelése
 • Kapitányi teendők elsajátítása (munka koordinálás, útvonal tervezés)
 • Kormány, motor (kül és belmotor), kötelek kezelése
 • Vitorlás manőverek (élesedés, ejtés, fordulás, halzolás) és szélirányok megtanulása
 • Pályavitorlázás (a manőverek végrehajtásának pontosságát segíti)
 • Célra és szélre vitorlázás
 • Idegen kikötőben való kikötés
 • Vízből mentés
 • Alapvető kikötői manőverek vitorlával és motorral

Érdemes betekinteni tanfolyamaink hangulatába az alábbi videón:

Tananyag – vizsgára felkészítés

A vizsgaanyagot és kérdéseket pedig telefonon és PC-n is jól használható gyakorló programunkon keresztül sajátíthatod el. Próbáld ki a felkészítő anyagunkat az alábbi linken. A rendszer használata ingyenes, a tanfolyami díj része. A program és iskolánk együttesen, országos szinten is kiemelkedően készíti fel tanulóinkat az elméleti vizsga követelményeire, melynek köszönhetően 2020 óta tanulóink 92%-a tett elsőre sikeres elméleti vizsgát.

Tanfolyamaink extra gyakorlat orientáltak (6 napos tanfolyamból legalább 4,5 napot vízen vagyunk), de természetesen nagyon fontosnak tartjuk az elméleti tananyag elsajátítását is, így a parton is minden segítséget megadunk az elméleti vizsgára való felkészüléshez. Nálunk az elméleti oktatás nem egy nyűg, hanem egy olyan hasznosan eltöltött idő, ami igen erősen támogatja a vizsgára való felkészülést és a jövőbeli teljeskörű vitorlázó tudást, mindezt pedig élvezetes és semmiképpen nem unalmas előadások segítségével.

Oktató hajóink

Tanfolyamainkon prémium minőségű, csalódásmentes állapotú vitorlás hajókkal és elektromos meghajtású motorcsónakkal várunk. A vitorlázás gyakorlati alapjait olyan ex balatoni versenyhajókon tanítjuk meg, melyek a mellett, hogy maximális biztonságot nyújtanak, a legkisebb szélben is igen fürgén viselkednek. Fontos szempont az is, hogy a tanfolyam során tanulóinkat több hajótípussal is megismertessük, így a jövőbeli hajózások során sokkal felkészültebbek lesznek egy idegen hajón. Az oktatóhajó flottában így találhatunk:

 • Sudár Regatta
 • Sudár Sportot, bővebb infót itt lehet találni róla: Vitorlás bérlés A hajó a 2018-as tél során teljes külső és belső felújításon esik keresztül, ennek képeit az alábbi linken keresztül lehet megtekinteni.
 • Banner 28 Racer vitorlás hajó
 • Flaar 5.7e – elektromos motorcsónak

A vitorlás vizsga

Az elméleti vizsgát a hatóság által kijelölt helyszíneken számítógép előtt teszi a tanuló. Az elméleti vizsgát Budapesten, Győrben, Mohácson és Siófokon van lehetőség abszolválni, ennek lehetséges időpontjait a tanfolyamhoz igazítjuk és az alábbi táblázat tartalmazza. Képzéseink után lehetőség nyílik az általunk igényelt kihelyezett gyakorlati vitorlás vizsga alkalmak valamelyikén levizsgázni az alábbi táblázatban található időpontokban.

A vizsgára való jelentkezés teljes adminisztrációs folyamatát iskolánk végzi, a tanulónak semmi teendője és plusz költsége nincs ezzel kapcsolatban. Az esetleges javító vizsga ügyintézésének – más hajós iskolák bevett gyakorlatával ellentétben – nincs extra költsége. 

A gyakorlati vitorlás vizsga nálunk a már jól megismert oktatóhajó(ko)n történik, így a hajó kezelése nem okozhat meglepetést a vizsgán!

Nézd meg, hogy a friss vitorlás jogosítvány birtokában, milyen hajókat ajánlunk vitorlás bérlés-re kedvezményesen.

Vitorlás tanfolyam időpontok – 2023 tél és tavasz

Ezek a tanfolyamok tömbösítve 2 nap online elméleti képzést (élő előadás) és 4 nap balatoni gyakorlati képzést tartalmaznak. A tanfolyam után az elméleti vizsga 1órát vesz igénybe, majd a gyakorlati vizsga további fél napot. A gyakorlati vitorlás és motorcsónak képzés helyszíne Balatonfüred.

Elméleti oktatás időpontja (on-line képzés) *Gyakorlati oktatás időpontja (Balatonfüred)Elméleti vizsga (Budapest)Gyakorlati vizsga (Balatonfüred)
február 4 - 5.április 7 - 8. és 15 - 16. MEGTELT!
vagy
április 22 - 23. és április 30 - május 1. MEGTELT!
vagy
május 6 - 7. és 13 - 14. MEGTELT!
vagy
május 20 - 21. és 28 - 29.
február 16.
vagy
március 16.
vagy
március 23.
április 17.
vagy
május 2.
vagy
május 15.
vagy
május 30.
március 4 - 5. április 7 - 8. és 15 - 16. MEGTELT!
vagy
április 22 - 23. és április 30 - május 1. MEGTELT!
vagy
május 6 - 7. és 13 - 14. MEGTELT!
vagy
május 20 - 21. és 28 - 29.
március 16.
vagy
március 23.
vagy
április 13.
április 17.
vagy
május 2.
vagy
május 15.
vagy
május 30.
április 1 - 2. április 7 - 8. és 15 - 16. MEGTELT!
vagy
április 22 - 23. és április 30 - május 1. MEGTELT!
vagy
május 6 - 7. és 13 - 14. MEGTELT!
vagy
május 20 - 21. és 28 - 29.
április 13. április 17.
vagy
május 2.
vagy
május 15.
vagy
május 30.

*Az elméleti tanfolyami alkalmak 2023 tél és tavasz időszakban online kerülnek megrendezésre. Tanulóink – extra program letöltése nélkül – bárhonnan a hétvége folyamán be tudnak jelentkezni az oktatásba. Az online oktatás tanfolyami napjai 9:30 – 16:30-ig tartanak, napközben egy óra ebédszünettel.

Vitorlás tanfolyam időpontok – 2023 nyár/ősz

Ezen tanfolyamok elméleti és gyakorlati képzés része is élőben, báziskikötőnkben Balatonaligán (Club Aliga vitorlás kikiötő) kerülnek megrendezésre. Oktatótermünk a Kikötőben, vízparton van, így a 6 napos tanfolyam gyakorlati és elméleti felosztását az időjáráshoz lehető legrugalmasabban alkalmazkodva tudjuk megszervezni.

Szabadságkímélő 2 hétvégés kezdő tanfolyamaink **Megszakítás nélküli 6 napos kezdő tanfolyamaink (péntektől szerdáig) **Elméleti Vizsgaidőpontok (Budapest) *Gyakorlati vizsgaidőpont
(Balatonaliga)
június 9 - 11. és június 16 - 18.június 9 - 14.június 15.
vagy
június 22.
június 26.
június 30 - július 2. és július 7 - 9.június 30 - július 5.
július 13.
vagy
július 20.
július 24.
július 14 - 16. és július 21 - 23.július 14 - 19. július 20.
vagy
július 27.
július 24.
vagy
augusztus 7.
július 28 - 30. és augusztus 4 - 6.július 28 - augusztus 2.augusztus 10.
vagy
augusztus 17.
augusztus 21.
vagy
augusztus 28.
augusztus 11 - 13. és augusztus 18 - 20. augusztus 11 - 16. augusztus 17.
vagy
augusztus 24.
augusztus 21.
vagy
augusztus 28.
szeptember 1 - 3. és szeptember 8 - 10.szeptember 1 - 6. szeptember 14.
vagy
szeptember 21.
szeptember 25.
szeptember 29 - október 1. és október 6 - 8. október 12.
vagy
október 26.
október 30.
október 20 - 22. és október 27 - 29. október 26. október 30.
november 3 - 5. és november 10 - 12.november 9.
vagy
november 16.
noevember 20.
december 1 - 3. és december 8 - 10.december 7.
vagy
december 14.
december 18.

* 2017 március 1.-től a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) új vizsgarendszert vezetett be, melynek értelmében az elméleti vitorlás vizsga feladatait számítógép előtt teljesítik a vizsgázók a KAVK valamely központjában Budapesten, Siófokon, Mohácson, Komáromban, Győrben van lehetőség letenni. Havonta több lehetőség adott mindegyik vizsgahelyszínen, melyből a tanuló bármelyiket választhatja, amelyik szimpatikus, így a fenti táblázatban megadott lehetőségeken kívül további lehetőségekből lehet válogatni, melyekről érdeklődni kollégáinknál kell.  A sikeres elméleti vitorlás vizsga előfeltétele a gyakorlati vitorlás vizsgának.

**balatoni vitorlás egyben 6 napos vagy 2×3 napos (szabadságkímélő) tanfolyamaink elméleti és gyakorlati képzése is báziskikötőnkben Balatonvilágoson, a Club Aligában zajlik.

Kezdő vitorlás tanfolyam árak *

Vitorláshajó-vezető képzés160.000 Ft
Kisgéphajó vezetői képzés (vitorláshajó-vezető tanfolyammal együttesen)50.000 Ft
Vitorlás és kisgéphajó vezető képzés (összetett tanfolyam) 210.000 Ft
helyett 15% jelentkezési kedvezménnyel 178.500 Ft **
Vitorlás és kisgéphajó vezető képzés (összetett tanfolyam) legalább 2 fő egyidejű jelentkezése esetén210.000 Ft
helyett extra jelentkezési kedvezménnyel 175.500 Ft **

*mely tartalmazza a 6 napos gyakorlati és elméleti vitorlás képzés anyagát. NEM tartalmazza a hatósági vizsgadíjat, a hatósági kiszállási díjat. A kedvezmények egymással nem összevonhatóak.

**A tanfolyami díjon felül 5000 Ft / fő vizsgaadminisztráció ügyintézési díj fizetendő, amely egyszeri díj.

Hatósági díjak, melyek a kezdő vitorlás tanfolyam árán felül a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felé megfizetendőek:*

Kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezető vizsgadíj30.000.- Ft
Kedvtelési célú kisgéphajó vezető vizsgadíj30.000.- Ft
Kedvtelési célú vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői vizsga54.000.- Ft

* Gyakorlati vizsgáink a jól megszokott tanfolyami környezetben, a tanfolyamon is használt hajókon teszik a tanulók, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont által delegált vizsgabizottság előtt, így vizsgánként további 3000.- Ft fizetendő az ún. hatósági kiszállási vizsgadíj miatt.

**Sikeres vitorlás vizsga és / vagy kisgéphajó vezető vizsga után a kártyaformátumú, nemzetközi elismertségű vitorlás és/vagy kisgéphajós (motorcsónak) jogosítvány kiállítási díja 13.000.-Ft, mely a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontnak fizetendő a vizsgadíjakkal egy időben.

Figyelem! Előfordulhat, hogy az online jelentkezés valamiért nem érkezik meg hozzánk. Kérjük, ha a foglalás elküldése után 24 órán belül nem keresünk meg e-mailen / telefonon, mindenképp telefonálj nekünk vagy küldj egy e-mait az info@windworks.hu-ra!
Köszönjük!

Időpont foglalás

Telefonon
Email
 • Készpénz
 • Átutalás
 • SZÉP Kártya (OTP, MKB, KH)