Kezdő tanfolyam? Tudásfrissítés? Tengeri jogsi? Mindenben segítünk!

info@windworks.hu

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828

Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828
Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Privát családi tengeri vitorlástúra kapitánnyal

Privát tengeri túráinkat azoknak ajánljuk, akik nyaralócélpontként szeretik Horvátországot és szeretnék azt egy új, eddig még meg nem tapasztalt nézőpontból élvezni. Kiváló lehetőség a horvát strandok heringpartyjának és az apartmanok / szállodák zajának és zsúfoltságának elkerülésére. Nyaralásotok így személyre szabottabb és élménydúsabb lesz minden korosztály számára. Ezen túráinkhoz minden esetben kapitányt biztosítunk, így nem szükséges vitorlás tudással rendelkeznetek, tehát akkor is van lehetőségetek egy 1 hetes vitorlás túrán részt venni, ha még korábban sosem béreltetek vagy utaztatok hajón. Ha érdekel a vitorlázás világa, a kapitány a hét folyamán megtanítja a vitolázás és a tengeri navigáció alapjait. Megismerkedsz így a hajó kezelésével, a vitorlákkal, csomókkal, kikötési módszerekkel, horgonyzási technikákkal és vízi szabályokkal.

Az Adriai-tenger Horvátországhoz tartozó területén 698 sziget, 389 szigetecske és 78 zátony található, amelyek felfedezésére nyújt lehetőséget egy vitorlás. Minden nap más szigeten és kikötőben vagy romantikus öbölben éjszakázunk horgonyon állva, így adott a lehetőség szigetről-szigetre bejárni egy adott adriai területet.

Mivel privát túráról van szó, a ti preferenciáitok alapján mi több túraútvonal ajánlatot teszünk a bérelt hajó báziskikötőjétől függően. Ezt azonban akár menet közben is tudjátok módosítani, semmi sem kötelező, ha egyik nap tovább szeretnétek maradni egy adott ponton, arra is van lehetőség.

Horvátország tele van nemzeti parkokkal és kristálytiszta tengervize is garancia arra, hogy a túránk során csodás élővilággal fogunk találkozni: delfinek, teknősök és a szivárvány minden színében pompázó halak teszik élménydússá utatokat.

Választható hajók

A választható hajóink az igényekhez alkalmazodnak, így a nyaralás idejére akár egytestű hajóra, de akár rendkívül tágas katamarán igénybe vételére is van lehetőség. Az egytestű hajót abban az esetben ajánljuk, ha a csapatotok létszáma nem haladja meg a 6 fő + maximum 4 gyermek létszámot. Bár a hajó 4 háló és 2 fürdőszobával rendelkezik, de érdemes megfontolni, hogy a helyek kevésbé tágasak, ezért diszkomfortos lehet abban az esetben, ha nem egy család vagy szoros baráti kör veszi igénybe.

A katamaránok esetében kabinonként a helyek tágasabbak, az egytestűhöz hasonlóan itt is 4 hálószoba áll rendelkezésre, viszont mindegyik saját fürdőszoba tartozik. A nappali rész szintén alkalmas 1-2 fő alvására, így akár 10 felnőtt személy számára kényelmes az alvás és az 1 heti utazás is. A cockpit és orr rész rendkívül tágas és vitorlázás közben kényelmesen elfér akár a hajó összes utasa is.

Abban az esetben, ha még nincs vitorlás élményed és tapasztalatod, inkább a katamarán választását javasolnánk mert a tengeri betegség egy egytestű hajón könnyebben tud kialakulni.

Mind a kettő hajótípus konyhája teljesen felszerelt, bár a mindennapi kikötés mellett nem feltétlen van szükség napi szintű főzésre, de a lehetőség adott rá. Az utazás során tiszta ágyneműt és törölközőket biztosítunk.

Túra időpontok – 2021 tavasz/nyár/ősz

Horvátországban a hajók bérlése szombattól szombatig tart. Mivel ez egy privát családi / baráti túra, így az időpont megválaszta saját igényeitek szerint történik. Mi akkora szervezzük és úgy állunk rendelkezésre, ahogy ti szeretnétek. A horvátországi hajózási főszezon június közepétől augusztus végéig tart, ezért ha ebben az időszakban szeretnétek bérelni, akkor érdemes az utazást március végéig lefoglalni.

Irányár *

 Egytestű hajó (max. 5 éves, 4 kabinos)Katamarán (max 5 éves, 4 kabinos)
Hajó bérlése (transit loggal, takarítással)3500 EUR5500 EUR
Idegen kikötőben való kikötés díja éjszakánként100 EUR150 EUR
Tankolás díja * 150 EUR200 EUR
Skipper (kapitány) díja900 EUR1100 EUR
Adminisztratív költségek500 EUR500 EUR
Összesen 5150 EUR7450 EUR

*az árak a bérelt hajó méretétől, bérlés szezonbeli időpontjától, az éjszakai kikötések számától és az elhasznált üzemanyag mennyiségétől (a hajó gázolaj fogyasztása óránként 4 liter) erősen függnek. Nem tartalmazza az ár az étekezések és az oda és visszautazás és az autó parkolásának költségét.

Bővebb információ és jelentkezés e-mailen (info@windworks.hu) vagy telefonon (+36 20 297 2828)

Túratervezet

Első nap: Trogir – Milna (Brac szigete)

Milna egy pici halászfalu Brac szigetén, ami egy tökéletes első estés tartózkodási hely. A Dinárihegységtől való távolsága miatt sokszor, míg Splitben esik az eső, addig a tengeren 20 km-rel beljebb levő Milnán már süt a nap. Brac sziget a legnaposabb helyek egyike az Adrián.

Második nap: Milna – Stari Grad (Hvar szigetén)

Hosszú kilóméteren nyúló kavicsos strandjai maitt kíváló gyermekes családoknak. A hegymászáson és free-climbingon kívül a sport és rekreáció szerelmesei barlangászhatnak, kajakozhatnak és kenuzhatnak. Sétálóknak és növény gyűjtőknek gyönyörű sétányok a nemzeti park ívében. Az óvárosban régészeti lelőhelyeket és arhitekton műemlékeket talál, melyek közül a legismertebb a Petar Hektorovid villa.

Harmadik nap: Stari Grad – Vela Luka

Vela Lukában található a város északkeleti részén, mintegy 100 méteres magasságba nyúló Spilinski Rat dombocskájának keleti lejtőjén a Vela Spila barlang, amely Korcula legjelentősebb őskori leleteit rejti. A hvari körzet gazdag neolitikus kultúrája keveredett az adriai és mediterrán elemekkel, melynek lenyomatát a barlang megőrizte az utókor számára. A barlang mintegy 1500 négyzetméteres területén húzódó barlanglakások Európa legjelentősebb ilyen jellegű emlékei. Vela Luka éghajlatát tekintve is igazi mediterrán település. A közeli dombok megóvják az északi és déli széltől, tele enyhe, nyara forró. Az átlaghőmérséklet nyáron 25 fok.

Negyedik nap: Vela Luka – Korcula 

Korcula a túra ékköve, csúcspontja, ez nem vitás. Természeti adottságai miatt tökéletes nyaralóhely Horvátországban a kisgyermekes családoknak, mivel a szigeten több helyen természetesen kialakult homokos tengerpart van. A város maga a híres utazó, kereskedő, író Marco Polo otthona volt. Ma több étterem, szálloda, utca és bolt viseli ezt a nevet. Korcula belvárosában megtekinthető az egykori ház amiben élt, a szűk sikátorokban feltűntették merre is kell menni. A város várfallal illetve nagy bástyákkal van körbevéve, melyek már a 9. században is óvták, mivel gazdag kereskedelmi és kikötő városnak számított.

Ötödik nap: Korcula – Hvar 

Hvar szigete a világ TOP 10 legszebb szigete közé van beválasztva. A sziget északi oldalán túránk elején már járunk (Stari Grad) és bár már ott van lehetőségünk robogót/autót bérelni, amikkel szerpentinen végigmenve van lehetőségünk meglátogatni Hvar városát, mégis érdemes talán megvárni a túra ötödik napját, amikor hajóval közelítjük meg ezt a kis apró ékszeres dobozt. Hvar szigetén megszámlálhatatlanul sok a természeti szépség, az építészeti remekmű és a csodás öblök. Szórakozási, kulturális lehetőségekben és gasztronómiai élményekben sem szűkölködik Hvar, hiszen a legfinomabb levendula mézet és a legnemesebb borokat kóstolhatják meg az idelátogatók.

Hatodik nap: Hvar – Rogac / Trogir

Ez már a túra utolsó másfél napja, amit használhatunk arra, hogy még egy Trogirhoz közeli várost látogatunk meg, vagy arra is, hogy pufferként a túrában tartjuk, hiszen az időjárás vagy a kényelmes tempó miatt megcsúszhatunk.