Kezdő tanfolyam? Tudásfrissítés? Tengeri jogsi? Mindenben segítünk!

info@windworks.hu

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828

Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828
Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Dunai kisgéphajó (motorcsónak) vezetői tanfolyam

Belvízi kedvtelési célú kisgéphajó-vezetői jogosítvány (azaz motorcsónak jogosítvány) akár plusz rutinszerzéssel egybekötve

Belvízi motorcsónak vezetői (kisgéphajó) tanfolyamunk bázisa Budapest (Csepel), így ennek a tanfolyamnak a célja, hogy a Dunán tanítunk meg a hajó vezetésére és készítünk fel a későbbi hajós életre. Az elméleti felkészüléshez a teljes tananyagot online biztosítjuk a mobilról is könnyen kezelhető vizsgateszt gyakorló programunkhoz való korlátlan hozzáféréssel együtt. A gyakorlati kisgéphajó oktatás során  felkészítünk a sikeres kisgéphajóvezetői vizsgára és a valós hajós életre is.

A motorcsónak tanfolyam (hivatalos nevén „kedvtelési célú kisgéphajó vezetői képzés”) elvégzésével és eredményes vizsgával nemzetközi érvényű belvízi kedvtelési célú kisgéphajó-vezetői engedélyt szerezed meg, mely maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű géppel meghajtott hajó vezetésére ad jogot felső lóerő korlátozás nélkül(!). 

Tehát mikor jön jól ez a képesítés?

 • ha például Dunán, Tiszán vagy más belvízen szeretnél motorcsónakot, motoros hajót vagy jet skit vezetni
 • ha például a Balatonon szeretnél legalább 14,7Kw motorteljesítményű vagy 7m-nél hosszabb elektromos hajót vezetni

Miről szól a motorcsónak tanfolyam és mennyi ideig tart?

Fontos, hogy nálunk a gyakorlati képzés során kétszer, két külön napon tanulsz és gyakorolsz. A mi tanfolyamunk nem gyorstalpaló, hagyunk időt a gyakorlatban megtanultak leülepedésére és arra, hogy közvetlenül a vizsga előtt még egyszer átgyakorold a feladatokat.

2+1 napos tanfolyamaink során tantermi oktatás (vagy online oktatás) keretén belül megyünk végig a vizsga legfontosabb elméleti részein (úgy mint Hajózási Szabályzat, Hajóvezetéstan stb.) és ezek mellett természetes vízen, motorcsónakon gyakoroljuk be a lehetséges vizsgafeladatokat, illetve azon manővereket, amelynek magabiztos elsajátítása elengedhetetlen feltétele a jövőbeli kisgéphajó vezetésnek.

Mi szükséges a kisgéphajó-vezetői vizsgához?

 • min. általános iskolai végzettség (igazolni szükséges)
 • betöltött 17. életév (elméleti vizsga) és 18. életév (gyakorlati vizsga)
 • jóváhagyott képzésen való részvétel igazolása, vagy képzés alóli felmentés igazolása
 • egészségügyi alkalmasság
 • kitöltött jelentkezési lap
 • vizsgadíj befizetésének igazolása

Milyen hajókon oktatunk?

A vizsgáig egy Asso 5.0 RIB motorcsónak, 70 LE Yamaha 4 ütemű külmotorral kíséri végig az alapvető gyakorlati tudás megszerzését. (FONTOS! Nálunk azon a motorcsónakon vizsgázol, amelyet az oktatás alatt megismertél!)

Dunai kisgéphajó (motorcsónak) vezetői tanfolyam időpontok – 2023

Ezek a tanfolyamok  1 nap online elméleti képzést (élő előadás) és kétszer fél nap dunai gyakorlati képzést tartalmaznak. A tanfolyam után az elméleti vizsga 1 órát vesz igénybe, majd a gyakorlati vizsga további fél napot. A gyakorlati képzés helyszíne Budapest (Csepel).

Elméleti oktatás időpontja (on-line képzés) *Gyakorlati oktatás időpontja (Budapest - Duna)Elméleti vizsga (Budapest)Gyakorlati vizsga (Budapest - Duna)
február 10.április 13 - 14.
vagy
május 11 - 12.
vagy
június 8 - 9.
február 22.
vagy
március 7.
vagy
március 21.
április 15.
vagy
május 13.
vagy
június 10.
március 2.április 13 - 14.
vagy
május 11 - 12.
vagy
június 8 - 9.
február 22.
vagy
március 7.
vagy
március 21.
április 15.
vagy
május 13.
vagy
június 10.
április 6.április 13 - 14.
vagy
május 11 - 12.
vagy
június 8 - 9.
április 11. április 15.
vagy
május 13.
vagy
június 10.
június 7.június 22 - 23. június 13. vagy 20. június 24.
július 5. július 20 - 21. július 11. vagy 18.július 22.
augusztus 2.augusztus 17 - 18. augusztus 8. vagy 15.augusztus 19.
szeptember 6.szeptember 21 - 22. szeptember 12. vagy 19.szeptember 23.

Tanfolyam árak*

Kisgéphajó vezető képzés 1 fő jelentkezése esetén115.000 Ft helyett 97.750 Ft
Kisgéphajó vezető képzés legalább 2 fő egyidejű jelentkezése esetén105.000 Ft helyett 89.250 Ft

*mely tartalmazza a gyakorlati képzést, online elméleti képzést és a vizsgára felkészítő gyakorlóprogramot és tananyagot is.
Nem tartalmazza a hatósági vizsgadíjat, okmánykiállítási díjat és a hatósági kiszállási díjat. Kedvezmények egymással nem összevonhatóak.

Hatósági díjak, melyek a kezdő vitorlás tanfolyam árán felül a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont felé megfizetendőek:*

Kedvtelési célú kisgéphajó vezető vizsga díj30.000.- Ft

* Gyakorlati vizsgáink a jól megszokott tanfolyami környezetben, a tanfolyamon is használt hajókon teszik a tanulók, a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont által delegált vizsgabizottság előtt, így vizsgánként további 3000.- Ft fizetendő az ún. hatósági kiszállási vizsgadíj miatt.

**Sikeres vitorlás vizsga és / vagy kisgéphajó vezető vizsga után a kártyaformátumú, nemzetközi elismertségű vitorlás és/vagy kisgéphajós (motorcsónak) jogosítvány kiállítási díja 13.000.-Ft, mely a Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpontnak fizetendő a vizsgadíjakkal egy időben.

Vizsga utáni rutinszerzés – opcionális

Amennyiben szeretnél a sikeres kisgéphajó vizsgád után igazi balatoni rutint szerezni egy igazi balatoni elektromos yachton, mi ebben is tudunk segíteni. A már jól ismert tanfolyami és vizsgakörnyezetben kabinos, több személyes Wia elektromos hajón képzünk vérbeli elektromos hajós kapitánnyá, így a jövőben magabiztos kapitányként hajózhatsz családoddal, barátaiddal a Balatonon.

Igény szerinti extra napok (8 óra) elektromos yachton - Balatonon65.000 Ft / 8 óra / fő
Igény szerinti extra napok (8 óra) motorcsónakon - Duna65.000 Ft / 8 óra / fő

 

 

 

Időpont foglalás

Telefonon
Email
 • Készpénz
 • Átutalás
 • SZÉP Kártya (OTP, MKB, KH)