Vitorlás tanfolyam? Hajóbérlés? Mindenben segítünk!

info@windworks.hu

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828

Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Vitorlás Oktatás +36 20 297 2828
Vitorlás Bérlés +36 30 285 0747

Tatai vitorlás tanfolyam

map_kezdo2017-es szezontól kezdődően cégünk Nemzeti Közlekedési Hatóság általi akkreditációját kiegészítve a Balaton mellett,  tanfolyamokat tartunk a tatai Öreg-tavon is. A Hatóság akkreditációja azért fontos, mert így lehetőség nyílik a tavon tanulni és vizsgázni mind elméletben, mind pedig gyakorlatban, megszerezve ezzel a vitorlás kishajó vezetői jogosítványt, amivel egy maximálisan 20 méter hosszú és 12 fő befogadóképességű vitorlával vagy géppel (belsőégésű motorral) hajtott hajót vezethetsz.

Tatai Kezdő vitorlás tanfolyamunkat ajánljuk mindazoknak, akik szeretnének megismerkedni a vitorlázás világával és a jövőben kapitányként barátaikat, családjukat szeretnék vitorláztatni.

Az összesen 6 napos képzés 2 részből áll. A két rész együttes választása nem kötelező, lehetőség van csak az első három napon részt venni, ám a tanfolyam második három napján való részvétel előfeltétele az első három napon való részvétel:

 • Vízi jártassági tanfolyam: 3 napos képzés, mely a vitorlázás alapvető világával és gyakorlatával ismertet meg. Rövid és lényegre törő elméleti tanórák mellett az időnk jelentős részét a tavon töltjük és a vitorlás alapmanővereket gyakoroljuk. A 3 nap elvégzése nem jogosít fel arra, hogy jogosítványt szerezz, de arra teljes körűen felkészít, hogy a jövőben kisebb hajókat, melyek vezetéséhez jogosítvány nem szükséges, biztonságosan el tudj vezetni .
 • 6 napos vizsgára felkészítő tanfolyam: csak úgy mint a Balatonon, ez is egy teljes körű képzés, mely teljes elméleti és gyakorlati felkészítést ad a tanfolyam végén tartandó vizsgára a Nemzeti Közlekedési Hatóság szervezésében.

A 6 napos képzés során az alapoktól indulva jutunk el a vizsgafeladat teljes körű begyakorlásáig, így a következő manővereket gyakoroljuk be:

 • Hajó részeinek megtanulása, vitorlás szaknyelv, hajó felszerelése
 • Kormány, motor, kötelek kezelése
 • Vitorlás manőverek (élesedés, ejtés, fordulás, halzolás) és szélirányok megtanulása
 • Célra és szélre vitorlázás
 • Vízből mentés
 • Alapvető kikötői manőverek

Képzéseink után lehetőség nyílik kihelyezett vizsgát tenni a Kajakház kikötőjében, az alábbi táblázatban található időpontokban. Ennek lényege, hogy a vizsgázó a vitorlás iskola tantermében írja elméleti vizsgáját és a jól ismert oktatóhajókon teszi a gyakorlati vizsgát.

Nézd meg, hogy a megszerzett jogosítványoddal, milyen hajókat bérelhetsz nálunk kedvezményesen.

Kezdő vitorlás tanfolyam időpontok – 2020

6 napos vizsgára felkészítő kezdő tanfolyamElméleti vizsga időpontja (Budapest)Gyakorlati vizsga időpontja (Tata)Gyakorlati arány (Vízen töltött gyakorlati idő/Tantermi elmélet)
április 24 - 26. és május 8 - 10.május 13. vagy május 20.június 8.4,5 nap/1,5 nap
július 3- 5. és 17 - 19. július 22. július 27.4,5 nap/1,5 nap
augusztus 7 - 9. és 28 - 30. szeptember 16. szeptember 28.4,5 nap/1,5 nap

A kezdő vitorlás tanfolyam ára*

6 napos vitorláshajó vezető képzés95.000 Ft
Kisgéphajó vezetői képzés (vitorláshajó-vezető tanfolyammal együtt)35.000 Ft
Vitorlás és kisgéphajó vezető képzés (összetett tanfolyam)130.000 Ft

*mely tartalmazza a 6 napos gyakorlati és elméleti képzés anyagát. NEM tartalmazza a hatósági vizsgadíjat, a hatósági kiszállási díjat. Csoportoknak (min. 2 fő) való jelentkezéskor 10% kedvezményt biztosítunk árainkból.

Hatósági díjak, melyek a kezdő vitorlás tanfolyam árán felül a Nemzeti Közlekedési Hatóság felé megfizetendőek:*

Kedvtelési célú vitorlás kishajó-vezető vizsgadíj30.000.- Ft
Kedvtelési célú kisgéphajó vezető vizsga díj30.000.- Ft
Kedvtelési célú vitorlás kishajó és kisgéphajó vezetői vizsga54.000.- Ft

* Gyakorlati vizsgáink a jól megszokott tanfolyami környezetben, a tanfolyamon is használt hajókon teszik a tanulók, a Nemzeti Közlekedési Hatóság által delegált vizsgabizottság előtt, így vizsgánként további 6000.- Ft fizetendő az ún. hatósági kiszállási vizsgadíj miatt.

**Sikeres vizsga után a kártyaformátumú, nemzetközi elismertségű jogosítvány kiállítási díja 13.000.-Ft, mely a Közlekedési Hatóságnak fizetendő.

 

Esetlegesen felmerülő további kérdései esetén forduljon bizalommal kollégánkhoz:

Zöldi György

Képzésvezető – Tata

+36 20 540 0574

tata@windworks.hu

Figyelem! Az elmúlt napokban önhibánkon kívűl nem működött az online jelentkezés. Kérjük, ha a foglalás elküldése után 24 órán belül nem keresünk meg e-mailen / telefonon, mindenképp telefonálj nekünk vagy küldj egy e-mait a tata@windworks.hu-ra!
Köszönjük!

Időpont foglalás

Telefonon
Email
 • Készpénz
 • Átutalás
 • SZÉP Kártya (OTP, MKB, KH)